Julekalender 2020: aktivitetskalender

Posted by Megan Longo on

Prøv et alternativ til pakkekalenderen i år - en aktivitetskalender er både billig og gir barna mange gode minner. Vi har samlet 24 forslag til aktiviteter du kan gjøre i adventstiden. 

Å lage en gavekalender tar mye tid og blir fort dyrt. I tillegg kan en gave hver dag frem til julaften ta bort litt av spenningen med gavene på selve julekvelden. For barna er ofte det koseligste å bruke tid med familien, derfor er en aktivitetskalender perfekt.

- Mamma laget alltid aktivitetskalender til oss da jeg var liten, og den sitter igjen som en av de fineste juletradisjonene mine, forteller Chiara Myhr Trivilino, salgsansvarlig for Lyketyl i Norge. 

Last ned julekalenderen

En julekalender med aktiviteter er enkel å lage. Du trenger bare 24 papirlapper og skriver en aktivitet på hver lapp. Kalenderen gir deg også en fin mulighet til å videreføre juletradisjonene du selv hadde som barn, for eksempel sette ut grøt til nissen, henge opp julestrømpe eller pynte på akkurat den måten du forbinder med jul. (Saken fortsetter under bildet). 

Gutt baker julekaker på Lyketyl-matte

Aktivitetene behøver ikke å være avanserte eller ta mye tid. For barna er det uansett spennende å vite at det venter en ny aktivitet neste dag. 

- Jeg gledet meg alltid til å sjekke kalenderen og broren min og jeg fikk åpne lappen annenhver dag. Favorittene mine var å bake pepperkaker og mandel i grøten, sier Chiara. 

For å hjelpe deg i gang har vi designet 24 lapper med aktiviteter du kan printe ut, i tillegg til noen blanke hvis du heller vil lage dine egne aktiviteter. Uansett hvilke aktiviteter du velger kan du skape mange små magiske øyeblikk i løpet av adventstiden.

24 aktiviteter til julekalenderen: 

 1. Appelsin med nellik
 2. Bake pepperkaker 
 3. Lage julepynt 
 4. Lese en bok 
 5. Handle gaver
 6. Lage favorittmiddagen
 7. Filmkveld
 8. Høre på julesanger
 9. Pynte rommet til jul
 10. Gjør noe fint for andre
 11. Gå tur i skogen
 12. Skrive ønskeliste
 13. Bake lussekatter 
 14. Sjokolademelk til frokost 
 15. Pakke inn gaver
 16. Lage trolldeig 
 17. Gi pent brukte leker til et veldedig formål
 18. Gå på skøyter
 19. Kle seg ut
 20. Pynte pepperkakehus 
 21. Spillkveld
 22. Kjøpe juletre 
 23. Pynte juletre 
 24. Mandel i grøten 

LAST NED JULEKALENDEREN

Newer Post →



Leave a comment