Copy of FAQs

Alle Lyketyl-mattene er håndlaget med omtanke og kjærlighet i Porto-området i Portugal. Med familie i Portugal visste vi at landet er kjent for sine lokale håndverkere, med lange og stolte tradisjoner for faget sitt. Fabrikken som lager Lyketyl er en familiedrevet fabrikk over flere generasjoner. De har tatt oss imot med åpne armer, til tross for lave volumer under oppstarten.

Med gode arbeidsforhold, gjensidig respekt og et ønske om å lage kvalitetsprodukter ble vi fort overbevist om at dette var den rette fabrikken for Lyketyl. Ved hjelp av portugisisk know-how og kunnskap til å overholde europeiske standarder så Lyketyl-mattene dagens lys.

lyketyl-factory

Hos Lyketyl har vi alltid trodd at det har vært mulig å tilby stilrene og slitesterke produkter, laget av et miljøvennlig materiale.

Materialet Lyketyl-produktene er laget av følger REACH-standarden og oppfyller kravene til de europeiske ISO-standardene.

Etter to intense år og tusenvis av timer med research, hundrevis av e-poster til mange ulike leverandører, dusinvis av prototyper, fant vi endelig signatur-materialet vi var på jakt etter. En blanding av bomull, resirkulerte skinnfibre, polyester og PU. Et materiale som er utrolig mykt, og samtidig veldig slitesterkt.

Hvorfor PU? For å forstå valget av materiale, må vi tilbake til starten og kvalitetene vi var på utkikk etter. Vi visste at mattene våre kom til å få et tøft liv, som familiens følgesvenn på alle slags eventyr, og ikke minst, alle daglige gjøremål og aktiviteter. For å klare denne viktige oppgaven, måtte vi finne det perfekte materialet med følgende egenskaper:

 • - Lett å tørke rent
 • - Vanntett
 • - Flekkbestandig
 • - Tåler vær og UV
 • - Résistante à la météo et aux UV
 • - Støtdempende
 • - Mykt og behagelig
 • - Luktfri
 • - Bærekraftig og miljøvennlig
 • - Fri for PVC
 • PU, i kombinasjon med resirkulerte skinnfibre, har disse egenskapene og gjør det mulig å lage høykvalitets og bærekraftige produkter. Disse kvalitetene kompenserer for den relativt høye produksjonskostnaden.

  Og i fremtiden? Vårt ultimate mål er å tilby et materiale som består av 100% naturlige produkter. Med dagens teknikker og priser har vi dessverre ikke muligheten til å gjøre dette ennå. Vi følger med på utviklingen, og vil selvfølgelig holde deg oppdatert!

  Alle Lyketyl-mattene er høykvalitetsprodukter laget med kjærlighet og omtanke. Følgende faktorer påvirker prisen og gjør Lyketyl til et premium produkt: .

  Håndlaget
  Alle mattene våre er håndlaget med tradisjonelle teknikker. Håndlagede produkter krever mer tid, arbeid og produksjonsplass.

  Produsert i Europa
  Lyketyl-mattene er laget i Portugal, et EU-land vår arbeiderne får bedre betalt enn i asiatiske, afrikanske eller latin-amerikanske land. Til tross for at Portugal har lavere priser enn enkelte andre europeiske land, stiller EU krav til rettferdige lønninger.

  Miljøvennlig materiale
  PU har alle kvalitetene vi ønsket oss for å tilby matter som er stilrene, komfortable og praktiske. Den eneste ulempen med PU er den høye prisen. Bruken av PU er fremdeles ikke generalisert, noe som gjør produksjonskostnaden høyere. Heldigvis, øker bruken av PU og dette materialet vil mest sannsynlig erstatte PVC på lang sikt, siden PVC er skadelig for både miljø og mennesker.

  Salg
  Lyketyl-mattene kommer ikke på sesongsalg av flere grunner. Vi tilbyr et permanent produkt som er tilgjengelig året rundt, og som ikke følger trender eller sesong, i motsetning til moteindustrien. Derfor har vi ikke noe lager vi må tømme innen en gitt periode. I tillegg er alle mattene håndlaget av arbeidere med årevis av kunnskap, som gjør mattene til et produkt av ypperste kvalitet. Et produkt som ikke egner seg for sesongsalg.

  lyketyl-la-grande-boubou

  Rengjøring av Lyketyl-matten

  Lyketyl-matten er laget så du enkelt kan fjerne flekker og søl. Her er oppskriften på hvordan du rengjør den!

  Dos
  Bruk runde og myke bevegelser
  Avslutt med å tørke over med rent vann for å fjerne såperester
  Donts
  Bruk runde og myke bevegelser
  Avslutt med å tørke over med rent vann for å fjerne såperester